25 Mayıs 2009 Pazartesi

Modaya Dair Kurslar

Bahar ve yaz döneminde moda’nın çeşitli dallarını inceleyen kısa kurslar ilgilisi için İstanbul’da başlıyor.


Fotoğraf: İstanbul Moda Akademisi

Yaz ayları dinlenme ayları olmasının yanı sıra, kişisel gelişim için uygun bir ortam sağlar. Modaya heyecan duyanların ilgisini çekebilecek bahar ve yaz ayları için düşünülmüş kısa kurslar, bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için bir fırsat.

17 Mayıs Pazar günü Bilgi Üniversitesi’nin Santral kampüsü’nde başlayacak olan Moda’nın ABC’sinden, Temmuz ayında İstanbul Moda Akademisi’nde başlayacak Moda’ya Giriş’e ve La Salle’deki farklı konularda eğitim alınabilecek sertifikalı kurslara kadar çeşitli alanlarda oluşturulmuş kısa kurslar ilgilenenleri bekliyor.

Moda konusunda isim haline gelmiş profesyöneller tarafından verilen kısa kurslar, hem sektöre hazırlıyor, hem de ilgili alanda kişiyi daha fazla geliştiriyor.

Santral Atölye’de alınabilecek moda ile ilgili kurslar:

Moda’nın ABC’si
Eğitmen: Emel Kurhan
Konu: Atölyede bir koleksiyonun A’dan Z’ye oluşumu, trendlerin yaratılma süreçleri ve tasarımcıların dünyası hakkında bilgiler verilecektir. Emel Kurhan’ın kendi deneyimlerini paylaşacağı atölye çalışmasının sonunda katılımcılarla beraber Beymen-Blender’da alışverişe çıkılacaktır.
Süre: 4 hafta / 12 saat / Pazar / 12.00–15.00
Ücret: 500 TL
Başlangıç tarihi: 17 Mayıs 2009
Kontenjan: 10 kişi

Moda Editörü Olmak
Eğitmen: Ece Sükan
Konu: Nedir bir elbiseyi bir fotoğraf karesinde çarpıcı veya sıradan kılan? Modanın bel kemiği olan moda editörlüğü ve stilist kavramlarıyla başlayan atölye çalışması, moda dergileri, yaratıcı süreç, konsept oluşturmak ve moda çekimlerinden örneklerle modayı ve stili yorumlamakta.
Süre: 2 Gün / 8 saat / Pazar / 14.00–18.00
Ücret: 400 TL
Başlangıç tarihi: Bahar 2009
Kontenjan: 10 kişi

www.santralatolye.com


İstanbul Moda Akademisi (İMA) moda kursları:

Moda’ya Giriş
Süre: 2 hafta/ 40 saat / Pazartesi-Perşembe
Başlangıç tarihi: 6 Temmuz

Moda Marka Yönetimi- London School of Fashion ile beraber yürütülüyor
Kursun bir haftası İstanbul’da Moda Yönetimine giriş derslerini kapsayacak. İkinci hafta kurs London School of Fashion’ın Londra’daki okulunda devam edecek.
Süre: 2 hafta/ 45 saat
Başlangıç tarihi: 13 Temmuz

http://www.istanbulmodaakademisi.com/


La Salle Akademi sertifikalı eğitimler:
Akademi’de yaz eğitimleri Haziran’da başlıyor. Sertifikalı eğitimler, 2 hafta, 2 ay ve 6 aylık olarak öğrencinin ihtiyacına göre şekilleniyor. Sertifika aylık bedeli 395 TL.

Stilistlik Sertifika Programı
Konu: Profesyönel portfolyo hazırlığı kapsamında, anatomik figür çizimi, kumaş ve desen tasarımı, tekstil bilgisi, ilüstrasyon ve moda tasarımını oluşturmaya yönelik eğitim.
Süre: Hafta içi 2 akşam veya Cumartesi uygulanıyor.

Moda Ürünleri Pazarlama Sertifka Programı
Konu: Günümüz koşullarında toptan ve parekende satış yöntemlerinin incelenerek, moda girişimcileri ile moda endüstrisinde kariyer hedefleyenlere yönelik oluşturulan bir eğitim programı. Hakim pazar ve müşteri normlarının karşılaştırmalı örneklerle kritik edildiği dersler süresince uluslararası terminoloji ingilizce olarak aktarılmakta.
Süre: Hafta içi 2 akşam.

Modelistlik Sertifika Programı
Konu: Üretim esasına dayanan tüm bilgilerin uygulamalı olarak verildiği, kalıp dikiş, drapaj ve serilemenin esas alındığı eğitimin sonunda, öğrenciler akıllarındaki tasarımları üretebilecek şekilde mezun oluyorlar.
Süre: Hafta sonu tek gün

Bilgisayarlı Stilistlik Sertifika Programı
Konu: Stilistlik bilgisine vakıf olan öğrenci adayları için oluşturulmuş. Macintosh üzerinde bire bir uygulamalı moda çizimine yönelik geliştirilmiş bir eğitim programı. Eğitim, Adobe yazılımları eşliğinde veriliyor.
Süre: Hafta içi 2 akşam.

Grafik Tasarım Sertifika Programı
Konu: 7 ayrı grafik-ilüstrasyon yazılım programının eğitimleriyle temelden başlıyor. Grafiğin temel ilkeleri, dijital fotoğrafçılık, basılı yayıncılık ve matbaa teknikleri temel ilkelerini içeriyor. Kurumsal kimlik ve bitirme projeleriyleriyle sektörel adaptasyonu hedefliyor.
Süre: Haftasonları Cumartesi ve Pazar günleri.

http://www.lasalleakademi.com/

0 yorum: