25 Mayıs 2009 Pazartesi

Tayvan’da Sahte Çanta Olayı



Tayvan’daki fikir hakları mahkemesi kurulalı henüz bir yıl olmasına rağmen, sahtecilik konusunda rekor bir cezaya imza attı.

Hermes’e ait Birkin marka çantaların sahtesinden 4 tane satarken yakalanan bir kadına 7.5 milyon dolarlık ceza geldi.

Hermes’te 1998’den 2000’e kadar satış personeli olarak çalışan Joyce Lee adlı kadın, müşterileri için Paris’e uçup sipariş topluyordu. İddiaya göre 4 çanta siparişi alan kadın, sahte Birkin’leri gerçek fiyatından da pahalıya sattı. Neticede cezası 7.5 milyon dolar oldu. NTV

Modaya Dair Kurslar

Bahar ve yaz döneminde moda’nın çeşitli dallarını inceleyen kısa kurslar ilgilisi için İstanbul’da başlıyor.


Fotoğraf: İstanbul Moda Akademisi

Yaz ayları dinlenme ayları olmasının yanı sıra, kişisel gelişim için uygun bir ortam sağlar. Modaya heyecan duyanların ilgisini çekebilecek bahar ve yaz ayları için düşünülmüş kısa kurslar, bu konuda kendini geliştirmek isteyenler için bir fırsat.

17 Mayıs Pazar günü Bilgi Üniversitesi’nin Santral kampüsü’nde başlayacak olan Moda’nın ABC’sinden, Temmuz ayında İstanbul Moda Akademisi’nde başlayacak Moda’ya Giriş’e ve La Salle’deki farklı konularda eğitim alınabilecek sertifikalı kurslara kadar çeşitli alanlarda oluşturulmuş kısa kurslar ilgilenenleri bekliyor.

Moda konusunda isim haline gelmiş profesyöneller tarafından verilen kısa kurslar, hem sektöre hazırlıyor, hem de ilgili alanda kişiyi daha fazla geliştiriyor.

Santral Atölye’de alınabilecek moda ile ilgili kurslar:

Moda’nın ABC’si
Eğitmen: Emel Kurhan
Konu: Atölyede bir koleksiyonun A’dan Z’ye oluşumu, trendlerin yaratılma süreçleri ve tasarımcıların dünyası hakkında bilgiler verilecektir. Emel Kurhan’ın kendi deneyimlerini paylaşacağı atölye çalışmasının sonunda katılımcılarla beraber Beymen-Blender’da alışverişe çıkılacaktır.
Süre: 4 hafta / 12 saat / Pazar / 12.00–15.00
Ücret: 500 TL
Başlangıç tarihi: 17 Mayıs 2009
Kontenjan: 10 kişi

Moda Editörü Olmak
Eğitmen: Ece Sükan
Konu: Nedir bir elbiseyi bir fotoğraf karesinde çarpıcı veya sıradan kılan? Modanın bel kemiği olan moda editörlüğü ve stilist kavramlarıyla başlayan atölye çalışması, moda dergileri, yaratıcı süreç, konsept oluşturmak ve moda çekimlerinden örneklerle modayı ve stili yorumlamakta.
Süre: 2 Gün / 8 saat / Pazar / 14.00–18.00
Ücret: 400 TL
Başlangıç tarihi: Bahar 2009
Kontenjan: 10 kişi

www.santralatolye.com


İstanbul Moda Akademisi (İMA) moda kursları:

Moda’ya Giriş
Süre: 2 hafta/ 40 saat / Pazartesi-Perşembe
Başlangıç tarihi: 6 Temmuz

Moda Marka Yönetimi- London School of Fashion ile beraber yürütülüyor
Kursun bir haftası İstanbul’da Moda Yönetimine giriş derslerini kapsayacak. İkinci hafta kurs London School of Fashion’ın Londra’daki okulunda devam edecek.
Süre: 2 hafta/ 45 saat
Başlangıç tarihi: 13 Temmuz

http://www.istanbulmodaakademisi.com/


La Salle Akademi sertifikalı eğitimler:
Akademi’de yaz eğitimleri Haziran’da başlıyor. Sertifikalı eğitimler, 2 hafta, 2 ay ve 6 aylık olarak öğrencinin ihtiyacına göre şekilleniyor. Sertifika aylık bedeli 395 TL.

Stilistlik Sertifika Programı
Konu: Profesyönel portfolyo hazırlığı kapsamında, anatomik figür çizimi, kumaş ve desen tasarımı, tekstil bilgisi, ilüstrasyon ve moda tasarımını oluşturmaya yönelik eğitim.
Süre: Hafta içi 2 akşam veya Cumartesi uygulanıyor.

Moda Ürünleri Pazarlama Sertifka Programı
Konu: Günümüz koşullarında toptan ve parekende satış yöntemlerinin incelenerek, moda girişimcileri ile moda endüstrisinde kariyer hedefleyenlere yönelik oluşturulan bir eğitim programı. Hakim pazar ve müşteri normlarının karşılaştırmalı örneklerle kritik edildiği dersler süresince uluslararası terminoloji ingilizce olarak aktarılmakta.
Süre: Hafta içi 2 akşam.

Modelistlik Sertifika Programı
Konu: Üretim esasına dayanan tüm bilgilerin uygulamalı olarak verildiği, kalıp dikiş, drapaj ve serilemenin esas alındığı eğitimin sonunda, öğrenciler akıllarındaki tasarımları üretebilecek şekilde mezun oluyorlar.
Süre: Hafta sonu tek gün

Bilgisayarlı Stilistlik Sertifika Programı
Konu: Stilistlik bilgisine vakıf olan öğrenci adayları için oluşturulmuş. Macintosh üzerinde bire bir uygulamalı moda çizimine yönelik geliştirilmiş bir eğitim programı. Eğitim, Adobe yazılımları eşliğinde veriliyor.
Süre: Hafta içi 2 akşam.

Grafik Tasarım Sertifika Programı
Konu: 7 ayrı grafik-ilüstrasyon yazılım programının eğitimleriyle temelden başlıyor. Grafiğin temel ilkeleri, dijital fotoğrafçılık, basılı yayıncılık ve matbaa teknikleri temel ilkelerini içeriyor. Kurumsal kimlik ve bitirme projeleriyleriyle sektörel adaptasyonu hedefliyor.
Süre: Haftasonları Cumartesi ve Pazar günleri.

http://www.lasalleakademi.com/

İnzumca Köy Çocukları

Şafak Atahan’ın önderliğinde geliştirilen İnzumca projesi, özellikle köylerdeki çocukları sanat ve tasarımla buluşturmayı hedefliyor.


Şafak Atahan, Marmara Üniversitesi Giysi Tasarımı bölümünden mezun ve İTKİB yarışmasında dereceye girmiş bir tekstil tasarımcısı. 7-14 yaşları arasındaki çocukları sanatla tanıştırmak adına yarattığı İnzumca masalıyla kendini sosyal sorumluluk projesine adadı.

Özellikle köy çocuklarını hedef aldığı projesi İnzumca’yla çocuklara çeşitli eğitimler veriyor. Şafak Atahan ile projesi İnzumca için görüştük.

-İnzumca’nın anlamı nedir?
İnzumca, dünyanın yer küre olmadan hemen önce bir mutluluk küresi olduğunun anlatıldığı bir masaldır.
Yaşamların, maddiyat düzlemine kurulu işler sistemine körü körüne dahil olmanın, ‘ayakları yere basar’ olarak kabul edilmesini eleştirmek güdüsü ile ortaya çıkmıştır.

-Niçin böyle bir masal anlatmayı düşündünüz? Yarattığınız bu masalla neyi anlatmayı hedeflediniz?
Anlatılanlar, kabul gören gerçeklikten oldukça farklı bir açıdan baktırdığından, ‘masal‘ olarak adlandırılmak durumundaydı. Bu anlatımla dünyaya bakışımı paylaşmak istedim, çünkü benzer mantıkta düşünen çoğunluğun olduğundan şüphem yok.
Evet sistem gereği para büyük önem taşıyor. Fakat, yaşamlarımızın para odaklı harcanmaması da oldukça önemli. İç huzurumuzun ve mutluluğumuzun artabilmesi için yaşantılarımız hakkında biraz düşündürebilmeyi hedefliyorum.

-İnzumca ile çocukları nasıl bilinçlendiriyorsunuz?
Bilinçlendirmek çapımızı aşar. Daha ziyade, yaratıcılık üzerine ilgilerini uyandırmak, çeşitli sanatsal üretim yöntemleri ile tanışmalarını sağlayabilmek gayreti içindeyiz.
Düşünmelerine yardımcı olabilecek üretimler yapabilirlerse, daha sıklıkla sorgularlar dünyayı. Böylece ezbere yaşamamak için bir anahtarları olur düşüncesindeyim.
Karşılaşabilecekleri zorluk, haksızlık ve üzüntüleri, çaresiz hissetmeden, ürettikleri çözümlemelerle atlatabileceklerine inanıyorum. Yaratıcılığı yitirmemek ve hatta geliştirmek her anlamda oldukça faydalı bir durum.

-Yapılan tasarımlar satış amaçlı mı yoksa tasarım sürecini çocuklara öğretmek mi asıl hedefiniz?
Yapılan giysi tasarımları satış amaçlıdır. Bu ürünler alıcı kitle ile tasarımcıları ve sanatçıları aynı amaçla buluşturmakta. Ürünlerin hikaye serisinde konu edilen bölgelerde yaşayan köy çocuklarına, uygulamalı sanat tanıtımı eğitimleri verebilmek için finansman sağlamak amaçlanmakta.

-İnzumca’dan çocukların ya da köylerin ne gibi bir kazancı var?
Çocukları, duygularını sanatsal üretimlerle ifade edebilmelerine yarayabilecek olan bir takım sanat dallarıyla tanıştırma eğitimleri veriyoruz. İstanbul’da yaklaşık 400 kişiyi buldu bu uygulamalar.
Fakat bunu asıl olarak köylerde gerçekleştirmeliyiz diye düşünüyorum. (Sekiz yaşına kadar Ağrı’da yaşamış olmamdan ötürü, büyük şehirlerin dışında süren yaşantılar için, kültürel ve sanatsal aktiviteler konusunda her türlü gelişime, son derece ihtiyaç duyulduğunu iyi biliyorum.) Bunun yanı sıra, hazırladığım tasarımlarda olabildiğince basit el işlemelerine yer veriyorum. Eğitim vermeyi arzuladığımız çocukların anneleri, ablaları da para kazanabilsinler diye bu işlemeleri tasarımın konu edildiği bölgede ürettirebilmeyi amaçlıyorum.

Çin,Hindistan gibi pek çok ülkede köylerde üretim yapıldığını görüyoruz. Fakat gayret verdiğim mesele, köylerimizin kalkındırılmasına hizmet eden atölye ortamları oluşturmak. Daha ucuz işçilik sağlamak değil.

-Şimdiye kadar Türkiye’deki hangi köyleri gezdiniz?
Çeşitli yerleri ziyaretten sonra proje için şu dört köye yöneldim; Edremit-Mehmet alan Köyü, Marmaris-Selimiye, Rize-Çamlı Hemşin ve Ayder yaylası, Ağrı bölgesi, Kara cehennem Köyü ve Ozanlar Köyü.

www.inzumca.org

2. International Fashion Film Festivali

23 Mayıs’ta yapılacak festivalde, film gösteriminin yanısıra jean workshoplarına katılanlar, kendi tasarladıkları jeanin de sahibi olabilecekler.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen International Fashion Film Festival’in ikincisi, 23 Mayıs Cumartesi günü, LEE’nin ana sponsorluğunda, The Hall’da gerçekleşiyor.

Gün boyu sürecek olan Fashion Film Festival'de, workshop ve sempozyumlara katılabilecek, girişimci yeni/genç moda tasarımcıların ürünlerinin satışa sunulduğu mini butikleri, Lee Make History Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğrafların ve Lee ürünlerinin sergilendiği Lee Lounge’u ziyaret edebileceksiniz.

www.fashionfilmfest.com adresinden başvuruda bulunarak, bedeninize uygun Lee jeani, “Make Your Own Lee” workshop çalışmalarında renkli ve çeşit çeşit malzeme ile tasarlayabilecek ve sonra kendi tasarımınıza sahip olabileceksiniz. 14:00–16:00–18:00 saatlerinde gerçekleşecek workshoplarda, ayrıca JanSport çanta da tasarlayabileceksiniz. Aynı zamanda Festival’de; Pret A Porter, Lagerfeld Confidential, Breakfast at Tiffany’s adlı 3 özel filmin de gösterimi gerçekleşecek.

Canlı styling şovlar, özel saç tasarımı uygulamaları ve pek çok aktivitenin bulunacağı festivalde; gece yarısı son dönem tasarımcıların koleksiyonlarının sunulacağı defile başlayacak.

THE HALL / 2. INTERNATIONAL FASHION FILM FESTIVAL PROGRAMI

Kapı Açılış : 13.30

Film Gösterimleri Ana Salon :

14.00 Pret a Porter

16.00 Lagerfeld Confidential

18.00 Breakfast at Tiffany’s

Workshop ve Seminerler: 14.00 – 20.00

“Make Your Own Lee” Workshop: 14:00 – 16:00 – 18:00

“My JanSport” Workshop: 14:00 – 16:00 – 18:00

Kokteyl Parti :20.00

Kısa Film Özel Gösterimi : 22.00

Defile : 00.00

Film Noir Party :00.30

BİLET FİYATLARI:

Kombine Bilet (Gün ve gece için giriş) : Tam 25 TL – Öğrenci 20 TL

Gündüz bileti (13.30 -20.00 arası geçerlidir) : 10 TL

Bilet Satış: www.biletix.com

Moleskine Detour sergisi İstanbul’da

Dünyaca ünlü çağdaş sanatçıların, kendi tasarımlarıyla kişiselleştirdikleri Moleskine defterlerden oluşan sergi, Londra, New York, Paris ve Berlin’den sonra İstanbul’a geldi.

Gezici ve karma bir sergi olan Moleskine Detour, 22 Mayıs- 21 Haziran arasında Santral İstanbul’da olacak.

Çeşitli Moleskine defter yapraklarını farklı şekillerde kullanan tasarımcılar, sayfaları eskiz, çizim, yazı, not, nota, fotoğraf yoluyla kişiselleştirdiler.

Sergilenen defterler arasında; Karim Rashid, Rod Arad, Atonio Marras, Rose Lovegrove gibi dünyanın tanınmış isimlerinin yanısıra Türkiye’den katılan tasarımcıların da defterleri bulunuyor. NTV

Lacheen'den Kendi Diktiği Elbiseyi İstiyorum :)

Daha yeni keşfettim ama çok güzel bir sitesi var. Ürünlerini kendi dikiyor ben hayran kaldım kızlar. Sizde bakın sitesine ve sattıkları dükkanına. Resme tıklarsanız büyüğü de var.

http://www.lacheen.org/


http://www.dukkan.lacheen.org/

Asimetrik Saç ve Renkli Makyaj

Bayıldım ben bu bayana. Resime basarsanız büyük hali açılır. Saçı makyajı hatta tek küpesini bile kendi yapmış. Buradan yazısının ve fotoğraflarının tamamına bakma şansınız var.

15 Mayıs 2009 Cuma

Modanın Sınırları ZORLAYAN Beth Ditto

Bu aralar moda, güzellik kavramlarını biraz değiştirdi. Anti-kahraman yaratmaya çalıştığı dönemin içinde yeni ilham perisi Beth Ditto var.


Beth Ditto özellikle dergi kapaklarında alıştığımız vücut ölçülerinde olmadığı için dikkat çekiyor.

Amerika doğumlu şarkıcı Beth Ditto, 3 yılda kimsenin tanımadığı biriyken birden herkesin konuştuğu bir yıldıza dönüştü. Hatta Conde Nast yayıncılığın bu yıl içinde çıkarttığı dergisi Love, ilk sayısında Beth Ditto’yu kapağa çıplak olarak çıkartmakta bir sakınca görmedi. Büyük beden kullanıcıların hemen idolu oldu. Ayrıca son dönem defilelerde ilk sıranın demirbaşı olmuştu. Stella McCartney, Chanel ve Alexander McQueen’in artık özel davetlisiydi. Moda dünyası için oldukça sıra dışı bir görünümü olan Beth Ditto, yeni ikon haliyle moda dünyasına yeni sınırlar çiziyor.

Love dergisinin baş editörü Katie Grand’ın yeni ikon için söylediklerini göz ardı etmek mümkün değil. “ Beth Ditto aykırı şeylerden bahsediyor. Görünümü moda dünyası için yanlış. Ama bu işin doğrusu ne ki sorusunu sormanızı sağlıyor”.

Coco Chanel'in Hayatı Film Oldu

Chanel kostüm arşivlerinin ve Karl Lagerfeld’in Chanel için hazırladığı koleksiyonların görsel şöleni olacak Coco Avant Chanel filmi, tasarımcının biyografik hayat öyküsünü anlatıyor.

Coco Chanel, 19 Ağustos 1883 tarihinde Fransa’da Saumur/Maineet-Loire’da “Gabrielle Bonheur Chanel” ismiyle dünyaya geldi. Bir şarap temsilcisinin en büyük kızı olarak dünyaya gelen Chanel, annesinin ani ölümü üzerine 12 yaşında bir manastır okuluna gönderildi. Lise öğreniminin ardından bir terzi atölyesinde yardımcı olarak çalışan ve bunun yanında şarkıcılığı da deneyen Chanel, imzasında kullandığı “Coco” lakabını da söylediği şarkıların birinden aldı. Sahneye çıkışlarından birinde varlıklı bir subay olan Etienne Balsan ile tanışan ve onun aracılığıyla Paris sosyetesine giren Chanel, kendi kreasyonu olan şapkalarla dikkati çekti.

Chanel, 1910’da Paris’te şapka ve kadın giysileri satan küçük bir dükkan açtı. İlk kreasyonlarında bile başkasıyla karıştırılamayacak kadar tarz sahibi olan Chanel, kreasyonlarının başarısı sayesinde 1914’te Deauville/ Normandiya’da kendi butiğini açtı. Coco Chanel, 1917 yılında yanında 300’den fazla terzi çalıştırıyordu. Kadın pijamalarını lanse ettikten 1 yıl sonra Paris’te 1919’da bir moda salonu açtı.

Giderek servet sahibi olan Chanel, parfüm ve kozmetik işine girdi. Ernest Beaux’ya sipariş ettiği “Chanel No.5”, zamanla dünyanın en ünlü parfümü haline geldi. “5” rakamının uğuruna inanan ve koleksiyonlarını “5 Şubat” ve “5 Ağustos” günlerinde sergileyen Chanel, parfümüne de bu inanışın sonucu olarak “No: 5” ismini verdi.

Kaynak: Hürriyet

Hadise'ye Bir Bu İsim Takılmamıştı: 'Geleceğin Göbek Dansçısı'

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hadise’nin giyeceği 'Geleceğin Göbek Dansçısı' adı verilen kostüm günün konusu oldu. İSTANBUL - Düm Tek Tek şarkısının yarışmaya katılacağı belirlendikten sonra, en önemli konu Hadise’nin ne giyeceğiydi. Jean pantolon ve göbeği açık beyaz tişört ile yarışacağı düşünülen Hadise’nin provalarda giydiği kırmızı dansöz kostümü hayal kırıklığı yarattı. Hadise’nin giydiği “Geleceğin Göbek Dansçısı” adı verilen kıyafetinin ayrıntıları şöyle; Mahmut Karadağ tarafından "Gizia" firmasına yaptırılan kıyafet Türk Bayrağı'nı simgeleyen kırmızı renkten olşuyor. Milano'dan getirilen özel kumaşla yapılan ve iki parçadan oluşan elbisenin kenarlarının altın ve Swarovski taşlarla işlendiği dikkat çekti. Hadise'nin üzeri Swarovski taşlarla süslenen ayakkabılarını da provada giydi. Kostümün bel kısmı kemer şeklinde altınlarla süslenirken, kostüme uygun eldivenlerin ikinci provaya yetişeceği bildirildi. Kostümün tasarımcısı Karadağ, Hadise'nin yarın yapılacak yarı final yarışmasında takacağı takıların henüz kararlaştırılmadığını söyledi.

Kaynak: NTV

Duvarlardaki Çıkartmalar Yerini Keçeye Bıraktı

Hélène Magnusson keçeleri duvar çıkartmalarıyla kombinleyi yeni bir trend yaratmış. Eminim kısa sürede bunların birçok taklidini göreceğiz.

El Yapımı Boyama Matruşkalar

Bir kaç Brezilyalı sanatçı yardım amacıyla Babushkas Rus matruşkalarını boyayıp kampanyaya destek veriyor.

Işıklı Yastıklarla Sükse Yapın



Dion Lee Tasarımları

Dion Lee lirik tarzında yaptığı ve ilginç terzilik kesimleri koleksiyonuyla ilgi topladı. Bu sezon için, daha fazla ayrıntılar ve omuzlarında vatkalar olan ceketler trend olacağa benziyor. Özellikle modern ve genç tasarlanmış ürünleri tercih etmenizi öneririm.


James Long Koleksiyonu

Royal College of Art mezunu olan James Long, Londra Moda Haftası sırasında MAN adlı koleksiyonunu sergiledi. Asker ve doğal ürünlerden, kanca ve zırh tasarımlarından ilham almış.



Paris Hilton Guess Reklamında

Paris Hilton ve köpeği, Guess markasının yaz sezonu reklamlarının yüzü oldular. İSTANBUL - Guess markasının 2009 yaz sezonu reklamları için Paris Hilton köpeği ile birlikte kamera Karşısına geçti. Hilton markayla daha önce 2004 yaz sezonunda da reklam çalışması yapmıştı.

Kaynak: Hürriyet

V Dergisi Sansasyonel Kapaklarıyla Mayolarla

V dergisi sansasyonel kapaklarıyla ve editoryalleriyle kendinden söz ettiren moda yayınlarından biri.
İlk defa hazırlanan mayo sayısı için tek bir manken ve kapakla yetinmeyen dergi, günümüzün süpermodelleriyle birlikte hepsinin imajına uygun olarak altı farklı kapak hazırladı. Mayo sayısının tüm çekimleri Mario Testino tarafından gerçekleştirildi.


35 yaşındaki Kate Moss Maison Martin Margiela peruk ceketle, 36 yaşındaki Eva Herzigova Marylin Monroe tarzı görünümüyle, 38 yaşındaki Naomi Campbell tavşan kız kostümüyle, 38 yaşındaki Claudia Shiffer bu yazın en çok konuşulan Fendi ayakkabılarıyla ve Louis Vuitton mayo ile, 28 yaşındaki Gisele Bündchen reklamlarının bu yıl yüzü olduğu Stefanel marka mayoyla ve 25 yaşındaki Daria Werbowy genç ve seksi görünümüyle kapakların yıldızları oldular.

Victoria Beckham Armani İç Çamaşırlarıyla

Armani’ye iç çamaşırı için poz veren Victoria Beckham ikinci sezondur marka ile çalışıyor.

Yeni reklam kampanyasını geçtiğimiz gün tanıtan Victoria Beckham, Armani için ikinci kez poz verdi.

Reklam kampanyası için kısa saçları postiş takılarak uzatılan şarkıcının 3 çocuk annesi olmasına rağmen, vücudunun inceliğiyle verdiği cesur pozlar dikkat çekiyor.

Vahşi Doğa Modada Boy Gösterdi

Kimi paltosunu düz bir elbisenin üzerine giymiş, kimi elbisesini salt leopardan seçmiş, kimi de atkısını takmış. Çağlar boyu gelen leopar desen, ünlülerin önderliğinde yine kışın önemli parçalarından biri oluyor.

Leopar desenin seveni olduğu kadar sevmeyeni de var. Leopar, ancak değişik parçalar farklı yorumlanıp kullanılırsa hayvan deseninden hoşlanmayanları çekebilecek güce sahip oluyor. Sevmeyenler sınıfını ikna edebilecek ustalık ise Agyness Deyn’e ait. Leoparın rengi ve dozu, ayakkabı ve çantayla kombini deseni adeta başka bir boyuta taşımış.

Çoraplar Parıldayacak

Çorapları artık "ince" gibi tek bir sıfatla anlatmaktan çok uzakta olduğumuz zamandayız. Yeni modeller çorap kavramını ihtiyaçtan öteye taşıyor.

Ten rengi ince çoraplar, file çoraplar, opak çoraplar, renkli opaklar, desenli opaklardan sonra şimdi sıra taşlarla dekore edilmiş modellerde.

Zac Posen bu modelleri 2005’te, Carolina Herrera ise 2007’de kullanmıştı. Şimdi podyumlarda bu modelin daha çok kullanıldığını görüyoruz. Bora Aksu parıldayan çorapları bu kış için yorumladı. Arzu Kaprol 2008 kışı için yine minik taşlarla çorapları dekore etmişti. Çorapları önemli bir aksesuar aracı olarak gören Christian Lacroix ise farklı işlemeleri kullandı.


Erkek Arkadaşlarımızın Ceketlerine El Koyma Zamanı

Kadınlar bu kış sanki giyecek şeyleri tükenmişçesine erkek arkadaştan jean aldıkları yetmiyormuş gibi şimdi de ceketlerini istiyorlar.

Erkek arkadaşın giydikleri 2008’de çok cazip olurken, ceketlerini ödünç aldığımızda bir de kolları sıyırıyoruz.

Filmlerde gecelik niyetine erkek arkadaşın gömleğinin giyildiğini gördük. Sonra trend, bol jeanler olunca sanki erkek arkadaştan pantolonlarını ödünç aldık. Şimdi de gözümüzü ceketlere diktik. Bol ve maskülen duranlar rock yıldızı havası yaratmak için oldukça ideal. Trendi yaşatanlar ise genelde kollarını sıyırıp giyiyorlar. Bu ceketler herşeyin üzerine giyilebiliyor.

Gossip Girl Oyuncuları Clubmaster Gözlükleri

Trendler herşeyde olduğu gibi güneş gözlüklerinde de var. Bu yaza damgasını vuracak güneş gözlüğü şimdiden belli oldu.

Gossip Girl oyuncuları Clubmaster gözlükleri tanıtıyorlar.


Rayban, Clubmaster adıyla vintage sandıklarından günümüze bu ilginç gözlüğü çıkarttı. Ünlülerin en çok tercih ettikleri modellerin başında gelen Rayban Clubmaster, geçen senenin tutulan modeli Wayfarer’ların da önüne geçmiş durumda.

Rayban Clubmaster orijinalinin bire bir uygulandığı materyallerle tekrar üretildi. Böylece Rayban ikonlar koleksiyonuna Wayfarer ve Aviator'dan sonra bir model daha katıldı. Rayban Clubmaster modeli 1960'larda sinema ve müzik sektörünün kullandığı en önemli aksesuarlardandı. Clubmaster’ların kullanıldığı filmler; The Lost Boys filminin afişine kadar giren gözlükler, Quintin Tarantino’nun Rezarvuar Köpekleri filminde Mr. Orange’ın gözlerindeydi. Kaşları olduğu gibi kapatan gözlüklerin numaralı versiyonu da Malcolm X’te görülmüştü. Rayban, Clubmaster adıyla vintage sandıklarından günümüze bu ilginç gözlüğü çıkarttı. Ünlülerin en çok tercih ettikleri modellerin başında gelen Rayban Clubmaster, geçen senenin tutulan modeli Wayfarer’ların da önüne geçmiş durumda.

Rayban Clubmaster orijinalinin bire bir uygulandığı materyallerle tekrar üretildi. Böylece Rayban ikonlar koleksiyonuna Wayfarer ve Aviator'dan sonra bir model daha katıldı. Rayban Clubmaster modeli 1960'larda sinema ve müzik sektörünün kullandığı en önemli aksesuarlardandı.

Clubmaster’ların kullanıldığı filmler; The Lost Boys filminin afişine kadar giren gözlükler, Quintin Tarantino’nun Rezarvuar Köpekleri filminde Mr. Orange’ın gözlerindeydi. Kaşları olduğu gibi kapatan gözlüklerin numaralı versiyonu da Malcolm X’te görülmüştü.

Tek Kollu Elbiseler


Gelecek sezon için belirlenen yeni trendlerden biri kol varlığı ile yokluğu arasında kalmışlık, dengeleri sarsmak ve başka açılar eklemek. Tek kollu elbiseler gelecek sezonda göstermekle kapatmak arasında kalacak.

2009 baharında tulumlara yeşil ışık yandı, gladyatör sandaletlerle arenaya çıkmaya hazırlandık, 60’lı yılların çiçek çocuklarına özenip başkaldırıyı başa takılan bantlarla gösterdik. Yeniliklere açığız, trendlere meraklıyız. Öyleyse moda haftalarından fırlayan, birçok tasaırmcının koleksiyonununa kattığı tek-kol trendini ne kadar benimseyeceğiz?

Göstermekle kapatmak arasında sıkışıp kalan bedenler bu oyunu kol üzerinde oynamaya ne kadar hazırlar? Henry Holland’ın eğlenceli olarak tanımladığı görünüm, evde birşeylerin unutulduğunu çağrıştıracak mı?

Michael Kors, Givenchy, Max Azria, Vivienne Westwood bu görünümü baş tacı ediyor. Sokağın kabullenmesi ne kadar sürecek?

Fermuar Modası

Fermuarları gösterme zamanı

Dünyanın en genel giysi kapatma biçimi tasarımcılar tarafından bu sezon yüceltiliyor.Phillip Lim, Preen, Behnaz Sarafpour. Elbisedeki, bluzdaki, pantolondaki fermuar bugünün trend parçası. Üstelik fermuarı kolye gibi kullanan bile var. Tasarımcılar, giysinin en basit parçası olan fermuarı bu sezon için podyum ışıkları altında öne çıkarttılar. Gerçekten kimi zaman detayın da önüne geçen basit fermuar, görevini aşarak kıyafetlerdeki yeni yerini aldı.

Anne Hathaway Lancome Parfüm Reklamında


Lancome’un yeni parfümü Magnifique reklamının başrolünde Anne Hathaway var. Lancome firmasının yeni parfümü Magnifique’in yeni yüzü oyuncu Anne Hathaway oldu.

Lancome firmasının çıkarttığı Magnifique parfümünün reklam filmi New York’ta The Box adlı gece kulübünde çekildi. Anne Hathaway'ın reklamdaki stil danışmanlığını Rachel Zoe yaptı.

Son Trend Taytlar Geri Döndü

Pantolonu renklendirmek cesaret ister, desen katmak ise hayal gücü. 80’lerden çıkma taytların günümüze adapte olmuş olanları pantolonların yerini almaya hazır.

Bir kıyafeti canlandırmak istiyorsak farklı parçalardan yararlanmalıyız. Renkli ve desenli taytlarda işte bu ihtiyacı karşılamak için geçen yıl tasarımcıların elinden çıktı. Podyumları gezen taytlar arasında fermuarlılar, grafik desenler, delikliker ve çiçekliler var. Üzerine uzun bir tünik ya da düz bir elbiseyle de giyilebilecek taylara ilgi çok olacak. Çünkü yeni nesil taytlar yeni ifade şekli.

Bu yaz da kot şort trendi devam ediyor

Bu yaz da kot şort trendi devam ediyor, üstelik yırtık trendiyle birleşerek. Kot şort trendini günümüze taşıyanlar; Rihanna ve Nicky Hilton.

Yırtık kotun yanlışlıkla ya da kazayla yırtılmadığı, trend geri döndüğü için hırpalandığı bir sezon daha geçiriyoruz.

Erkek arkadaştan ödünç istenen kotları havaların ısınmasıyla beraber giymeyecek olanlar, kot şortlara yöneliyorlar.

Kot şort edinmek isteyenlere, Style.com(Amerikan Vogue’un internet sitesi)’un önerisi; Yeni bir şorta para vermektense, eski bir kotu kesip şort yapmak.

Damat Tween’den leke tutmayan gömlek

Damat, beyaz gömlek giyildiğinde yaşanan çabuk kirlenme endişesini ortadan kaldıran nanoteknolojik gömlek koleksiyonunu üretti.Nanocare kumaşlarla üretilen nano-teknolojik beyaz gömlekler leke ve su tutmuyor. Doğal olarak nefes alan bir yapıya sahip olan gömlekler sıvıları kesinlikle içine geçirmiyor. Sıvılar gömleğin üzerinden leke bırakmadan akıp gidiyor.

Peki nasıl oluyor?

Bir milimetrenin milyonda biri olan bir nanometre, metrenin bir milyarda biri olup yaklaşık üç ila beş atomun genişliğine eşittir. Elyafın moleküler yapısını dönüştürmek üzere, nanoteknolojiden yararlanılarak hazırlanmış kumaşlarla üretilen Damat nanoteknolojik gömlek koleksiyonu bu sayede leke ve sıvıları üzerinde tutmuyor.

Kaynak: NTV

David Beckham’ın Erkek Koleksiyonu

On parmağında on marifet olan yetenekli insanlardan biri olduğunu kanıtlayan David Beckham şimdi de moda tasarımcısı oldu.

David Beckham'ın Adidas için hazırladığı koleksiyondan ilk görüntü. Futbolcu-tasarımcı kendi koleksiyonunun reklamlarında yer almayacak.

Adidas’tan klima etkili spor koleksiyon Leonardo da Vinci’nin bir sırrı daha çözüldü Adidas için kapsül bir erkek giyim koleksiyonu hazırlayan Beckham’ın tasarımları, Originals by Originals kreasyonları altında Sonbahar/Kış 2009 sezonunda satılacak.

Sportif erkekler için hazırlanan koleksiyon, David Beckham’ın Undefeated isimli bir butiğin sahibiyle yaptığı işbirliği sonrasında oluştu. Butiği sık sık ziyaret eden ve satılan spor ayakkabılarına meraklı olan Beckham ile Undefeated markasının sinerjisini gören bir Adidas çalışanı tarafından bu işbirliği ortaya atıldı.

Beckham’ın Adidas koleksiyonunun tasarım anlayışı, klasik Amerikan spor tarzı olacak.

Kapsül koleksiyonda deri, kaşmir, ipek gibi materyaller bulunacak. Ayrıca akseksuar ve termal ısı verecek ürünlerde koleksiyona eklenmiş durumda.

Adidas markasıyla hali hazırda anlaşması olan Beckham’ın, kendi koleksiyonunun reklamlarında yer almayacağı belirtiliyor.

Kaynak: NTV

İlham Veren Yazılı Objeler

Bu sene yazılı ürünler sadece tekstilde değil dekorasyonda da ön planda. Birkaç örnekle ne demek istediğimi anlatabilirim umarım. Görseli tıklarsanız büyük halini görebilirsiniz. Kaynaklar: 1. 1.kare, 2. 2. kare, 3. 3. kare, 4. 4. kare, 5. 5. kare, 6. 6. kare

1 Nisan 1955 VOUGE

Audrey Hepburn tadında şık ve asil. Vogue 1955 setine bakmak isterseniz tık tık!



Kısa Şortlarla Leopar Çorap Kombini

Havalar bir sıcak bir soğuk. Bu tarz kısa şortlar altına desenli çoraplarlarla celebrity şıklığı elde edebilirsiniz.